Dinsdag 21 november in Hilversum in Gesprek: Murat Isik.

Murat Isik (İzmir, 11 september 1977) is een Nederlandse schrijver en jurist van Zaza-Turkse afkomst. Isik studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam en San Francisco State University. Zijn eerste prijs kwam voor zijn korte verhaal 'De purperen citroen' tijdens de juni Kunstmaand van 2007. Dit verhaal is door regisseur Thomas Bijsterbosch vertaald in een theaterstuk. In 2011 kreeg hij de El Hizjra Literatuurprijs voor het korte verhaal 'De laatste reis'.

In 2012 kwam zijn eerste roman uit; 'Verloren Grond', waarvoor hij de Bronzen Uil Publieksprijs kreeg. ‘Verloren Grond’ vertelt de familiegeschiedenis van zijn ouders in Oost-Turkije. In 2017 kwam zijn tweede, uiterst succesvolle roman 'Wees Onzichtbaar' uit. Dit warme en ontroerende familieverhaal speelt zich af in de Amsterdamse wijk Bijlmermeer, waar Isik is opgegroeid.
Murat Isik wordt geïnterviewd door Arjo Klamer, hoogleraar culturele economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

De keuzefilm van Murat Isik - die we aansluitend om 21.00 uur vertonen - is ‘The Perks of being a Wallflower’.

Programma:
19.30 – 20.30 uur Gesprek met Murat Isik o.l.v. Arjo KLamer (60 min)
20.30 – 21.00 uur pauze en mogelijkheid tot het laten signeren van boeken
21.00 uur de keuzefilm van Murat Isik: ‘The Perks of Being a Wallflower’.

’Hilversum in Gesprek’ is een initiatief van een team enthousiaste Hilversummers, Boekhandel Voorhoeve en Filmtheater Hilversum. Iedere maand wordt een bijeenkomst in het Filmtheater georganiseerd waar bekende schrijvers en wetenschappers praten over hun boek en de thema’s en maatschappelijke onderwerpen die daarin centraal staan. Aansluitend vertonen we een film die is gekozen door onze gast en die qua thematiek en inhoud aansluit op het voorafgaande gesprek.

Kaarten Hilversum in Gesprek zijn € 7,50. Als u ook naar de film gaat, krijgt u twee euro korting op het filmkaartje en betaalt u voor gesprek + keuzefilm slechts € 14,-. Filmkaartjes zijn ook los te koop.

Op woensdag 13 december is Prof. Dr. Ben Feringa, in 2016 onderscheiden met de Nobelprijs voor Scheikunde, te gast bij Hilversum in Gesprek.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×