Dinsdag 24 april zal Arnoud Boot de gast zijn van Hilversum in Gesprek. Hij vervangt Ewald van Engelen, die reeds aangekondigd was maar helaas onverwacht verhinderd bleek te zijn. Excuses voor het ongemak!

Omdat het precies tien jaar geleden is dat de financiële crisis de wereld op z’n kop zette, wil Hilversum in Gesprek daar aandacht aan besteden. Hoe staat het er nu voor in de wereld, maar vooral ook: in Nederland.

Prof.dr. Arnoud Boot (1960), hoogleraar financiële economie aan de universiteit van Amsterdam, is gespecialiseerd in ondernemingsfinanciering en financiële markten. Daarnaast is hij columnist van het Financieele Dagblad en de Financial Times. Ook treedt hij regelmatig op als deskundige in het tv-programma Nieuwsuur en was hij te zien in documentaires als ‘Zandkastelen’ (over de gevaren van het wereldwijde financiële systeem) en ‘Het filosofisch kwintet’ (over de onafhankelijkheid van de financiële sector). Daarnaast is hij voorzitter van de Bankraad van de Nederlandsche Bank en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het regeringsbeleid (de WRR).

In een lezing in 2015 in een zaaltje zonder pers, maar mét een video-opname-apparaat, zei hij onomwonden dat ‘het financiële systeem failliet is’.

Arnoud Boot wordt geïnterviewd door zijn collega hoogleraar economie Arjo Klamer, lid van Hilversum in Gesprek. Aansluitend vertonen we om 21.00 uur ‘De Achtste Dag’ in voorpremière, die donderdag 26 april officieel uitgaat in Nederland.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×