Met ‘Arts in Cinema’ starten we een nieuw kunstprogramma met maandelijks (t/m september) een andere kunstfilm. Zondag 20 mei is allereerst ‘Caravaggio: The Soul and Blood’ te zien. 

In ‘Caravaggio: The Soul and Blood’ maken we een ontroerende reis door het werk en het leven van Michelangelo Merisi da Caravaggio, een van de meest controversiële en mysterieuze figuren uit de kunstgeschiedenis.

Gefilmd op adembenemende locaties en in de wereldberoemde musea van Milaan, Florence, Rome, Napels en Malta zijn we in deze bijzondere documentaire getuige van de beroemdste kunstwerken van de meester in zijn typische stijl: vol licht en schaduw, contrast en contradicties. Met allerlei achtergrondmateriaal wordt de aandacht gevestigd op het turbulente leven van de kunstenaar, zijn geniale ingevingen en zijn wilde uitspattingen.

Deze film biedt de kijker een geheel nieuwe manier om zich onder te dompelen in de kunst en geest van Caravaggio. Tevens is het een glorievol monument van een man wiens stoutmoedigheid en genialiteit zowel een last als een zegen betekenden, maar die niettemin hun stempel op de eeuwigheid wisten te drukken…

De komende films in het Arts in Cinema programma zijn:
Juni: Hitler versus Picasso and the Others
Juli: Van Gogh: Of Weat Fields and Clouded Skies
Augustus: Raphael - Lord of the Arts
September: Botticelli: Inferno 

 

 

             

 
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×