Woensdag 10 t/m zondag 14 oktober start de 6e editie van Filmfestival Hilversum! 5 dagen lang staan wij in het teken van het beste dat het nieuwe filmseizoen te bieden heeft met talloze voorpremières, muziek (i.s.m. Podium de Vorstin), Q&A’s met regisseurs, een filmquiz en verfilmde boeken in het programmaonderdeel Film & Literatuur.

Openingsfilm - 'Cold War' (uitverkocht!)
We openen het festival dit jaar met het prachtige ‘Cold War’, de nieuwe film van Pawel Pawlikovski, die voor ‘Ida’ de Oscar voor Beste Buitenlandse Film won. Kaartjes (inclusief bubbels en hapjes) voor de feestelijke openingsavond op woensdag 10 oktober zijn € 12,50. 

Voor bezoekers van de openingsavond staan wij vanaf 19.30 uur klaar met een glaasje bubbels. De geweldige jazzband ‘The Section’ speelt voor én na de openingsfilm in ons festivalpaviljoen. Daarnaast hebben we een mooie expositie gemaakt over 40 jaar Filmtheater die je kunt bekijken. Om 20.15 uur wordt het festival officieel geopend door burgemeester Pieter Broertjes en vervolgens start 'Cold War' - deze film is ook nog op donderdag, vrijdag en zaterdag tijdens het Filmfestival te zien!

Cold War
Meeslepend liefdesverhaal in het Polen ten tijde van de Koude Oorlog. Het is voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen.

In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. De film is losjes geïnspireerd op het leven van Pawlikowski’s ouders.

Regisseur Pawel Pawlikowski werd op het Filmfestival van Cannes bekroond als Beste Regisseur.

 

'Cold War' wordt 6 december officieel in Nederland uitgebracht door filmdistributeur Cinéart.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×