Woensdag 10 t/m zondag 14 oktober start de 6e editie van Filmfestival Hilversum! 5 dagen lang staan wij in het teken van het beste dat het nieuwe filmseizoen te bieden heeft met talloze voorpremières, muziek (i.s.m. Podium de Vorstin), Q&A’s met regisseurs, een filmquiz en verfilmde boeken in het programmaonderdeel Film & Literatuur.

Openingsfilm - 'Cold War'
We openen het festival dit jaar met het prachtige ‘Cold War’, de nieuwe film van Pawel Pawlikovski, die voor ‘Ida’ de Oscar voor Beste Buitenlandse Film won. Kaartjes (inclusief bubbels en hapjes) voor de feestelijke openingsavond op woensdag 10 oktober zijn € 12,50. Het programma start om 20.15 uur. Het volledige programma van het filmfestival maken we dinsdag 25 september bekend. Vanaf donderdag 27 september ligt het prachtige filmfestivalmagazine klaar!

Cold War
Meeslepend liefdesverhaal in het Polen ten tijde van de Koude Oorlog. Het is voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen.

In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. De film is losjes geïnspireerd op het leven van Pawlikowski’s ouders.

Regisseur Pawel Pawlikowski werd op het Filmfestival van Cannes bekroond als Beste Regisseur.

 

'Cold War' wordt 6 december officieel in Nederland uitgebracht door filmdistributeur Cinéart.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×