Filmfestival Hilversum: 10 t/m 14 oktober

Woensdag 10 oktober opent de prachtige film Cold War - een intiem en turbulent liefdesverhaal over twee muzikanten - de zesde editie van Filmfestival Hilversum. Een bijzondere editie, want niet alleen bestaat het Filmtheater dit jaar 40 jaar, ook is het dit jaar precies 10 jaar gevestigd in haar prachtige theater aan het Herenplein.

Met bijna 30 (!) voorpremières biedt Filmfestival Hilversum dit jaar ook weer de gelegenheid om nu alvast vele hoogtepunten van dit najaar en daarmee het beste van de filmfestivals van Cannes, Venetië en Toronto  te zien. En soms zelfs van het voorjaar, want niet alleen de nieuwe Lars von Trier (The House that Jack Built) staat alvast op ons programma, ook Werk Ohne Autor, de bejubelde nieuwe film van ‘Das Leben Der Anderen’ regisseur Florian Henckel von Donnersmarck, is alvast te zien. Pas in januari beleven beide films hun Nederlandse première!

Naast voorpremières - en natuurlijk Film & Literatuur met vaste partner Boekhandel Voorhoeve - vormt muziek een van de rode draden van dit festival: van het turbulente liefdesleven van twee muzikanten in openingsfilm Cold War en een heerlijke muzikale rondreis in Elvis Presley’s Rolls Royce in The King tot het live (!) gestreamde jubileumconcert van Cliff Richard, die dat weekend zijn 78e verjaardag viert en de meezingklassieker The Sound of Music op de zaterdagochtend.

Bijzonder blij zijn we met de samenwerking met Podium De Vorstin die de live muziek en optredens dit jaar verzorgt in de huiskamer van het festival: het festivalpaviljoen, waar het tevens mogelijk is te dineren en lunchen of bordspelletjes te spelen. Oplettende bezoekers zullen het paviljoen overigens wellicht herkennen van hun bezoek aan het rondtrekkende theaterfestival de Parade afgelopen zomer.

Tijdens het festival is er ook een kleine expositie over 40 jaar Filmtheater Hilversum te zien en de drukbezochte, jaarlijkse filmquiz - dit jaar op de zaterdagavond – zal ook deels in het teken staan van het 40-jarig jubileum.

Ook biedt het Filmfestival een podium aan het aanstormende talent uit Hilversum zelf! Voor het tweede jaar op rij vertoont het Filmtheater voor een aantal festivalvertoningen een compilatie van  de Student Short Film Awards, een selectie van de best gewaardeerde en meest bekeken korte films van tweedejaars Media studenten van MBO College Hilversum.

Alles over het festival en uiteraard de sterke, nieuwe films van regisseurs als Paolo Sorrentino, Hirokazu Koreeda, Damien Chazelle, Jacques Audiard en Felix van Groeningen staat in het - speciaal voor het Filmfestival uitgegeven - 48 pagina’s dikke festivalmagazine. En uiteraard op onze website. De kaartverkoop is inmiddels gestart!
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×