In haar veertigste jubileumjaar mocht Filmtheater Hilversum maar liefst 130.313 bezoekers verwelkomen. Ongelooflijk veel dank voor al jullie bezoeken! Voor het derde jaar op rij bezochten daarmee meer dan 130.000 bezoekers het Herenplein. Het Filmtheater vertoonde in 2018 maar liefst 369 verschillende films en documentaires. 

Publiekstrekkers

De jaarlijkse openluchtfilm in het Dudokpark in augustus – dit jaar werd ‘Tulipani’ van Mike van Diem vertoond  - was een groot succes. De drie speciale openluchtvoorstellingen op het Herenplein eind augustus – voorpremières van ‘Maria By Callas’, ‘Todos Lo Saben’ en ‘The Children Act’ – die speciaal voor het 40-jarig jubileum werden georganiseerd, waren zelfs allemaal uitverkocht. En ook de zesde editie van Filmfestival Hilversum in oktober – met meer dan 25 voorpremières waaronder ‘Cold War’, ‘Shoplifters’ en publieksfavoriet ‘Werk Ohne Autor’ – was drukbezocht.

De best bezochte films waren Steven Spielbergs ‘The Post’, grote Oscarwinnaar ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ en Churchill biopic ‘Darkest Hour’, maar ook het recent uitgebrachte ‘Cold War’ wist de top 10 best bezochte films te behalen.

Publieksfavorieten

Meer dan 400 bezoekers stemden mee voor de verkiezing beste film van 2018. Met stip op nummer 1 eindigde ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’.

De complete top 10 ziet er als volgt uit:

   
1 Three Billboards
2 Den skyldige
3 Call Me By Your Name
4 Girl
5 Children Act, The
6 Cold War 
7 Darkest Hour
8 Beautiful Boy
9 De Dirigent
10 Blackkklansman

 

Zondag 13 januari vertoont Filmtheater Hilversum de top 5 publieksfavorieten nog een keer. Hét moment om de beste films van 2018 nu eindelijk toch te zien of gewoon nog eens te bekijken! 

Iedereen die meestemde voor de favoriete film van 2018 maakte kans op vrijkaartjes voor ons filmtheater. De winnaars zijn Els van der Krogt, Sjoerd Baas, Merel Binsbergen, Peter Hartman en Agnes Rogge - gefeliciteerd! De winnaars zijn inmiddels per mail op de hoogte gesteld. 

 
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×