Ook dit jaar vinden ART Hilversum en het filmtheater elkaar weer in het doel het Hilversumse publiek in contact brengen met kunst. Een afwisselend programma met o.a. films over Banksy, Christo en Klimt.

De cross-over tussen mediakunst, beeldende kunst en muziek is een sterk format, waarin Hilversumse kunstenaars een podium krijgen. Bij twee van de vijf films zal een ARTHilversum kunstenaar een inleiding geven: Marianne Visser en Mattijs Wolthaus.
ARTHilversum heeft een overzichtsexpositie beeldende kunst van 22 – 30 juni in het Museum Hilversum. In deze periode zijn eveneens de open atelierdagen.
Op de site www.arthilversum.nl is een programma van de activiteiten te vinden in deze periode.

Het programma:

Maandag 20-5: Voorpremiere: Christo – Walking on Water met inleiding door kunstenaar Mattijs Wolthaus!
Tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner Jeanne-Claude besluit de internationaal gerenommeerde kunstenaar Christo het kunstwerk te realiseren dat zij samen jaren eerder al voor ogen hadden: The Floating Piers. Christo geeft de filmmakers volledige toegang tot het proces, vanaf de aanvang tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie.

Maandag 27-5: Voorpremiere: Nureyev
Boeiende en aangrijpende documentaire over het buitengewone leven van Rudolf Nureyev, een van de beroemdste balletdansers ter wereld, die uitgroeide tot een popcultuur icoon van zijn tijd.

Maandag 3-6: Klimt & Schiele – Eors and Psyche  Met inleiding door kunsthistoricus en keramist Brigitte van Mechelen!

Een eeuw na het overlijden van Egon Schiele en Gustav Klimt nemen hun kunstwerken opnieuw een centrale rol in.

Maandag 10-6: The Man Who Stole Banksy
Fascinerende tocht van de Banksy's schildering "Soldaat die papieren van ezel controleert" van Bethlehem naar gerenommeerde musea over de hele wereld. Wat is de waarde van street art en waar ligt het eigendomsrecht? Een onthutsend en overtuigend beeld van de opkomst van deze nieuwe kunstvorm.

Maandag 17-6: Visages Villages met inleiding door kunstenaar Marianne Visser! 
Regisseuse Agnès Varda, de ‘Moeder van de Nouvelle Vague’ die eind maart helaas op 90-jarige leeftijd aan kanker is overleden, en de inmiddels wereldberoemde fotograffitikunstenaar JR vulden elkaar perfect aan. Hun hartverwarmende vriendschap vormde de basis voor een waarachtige en lieve roadmovie. Bekroond met de Gouden Palm voor Beste Documentaire.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×