I.v.m. de Corona-maatregelen zijn wij t/m 3 juni gesloten. We maken z.s.m. onze heropeningsdatum bekend. Steun ons en bezoek onze online filmzaal Picl.

Film by Night is terug! Donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus toveren wij het Herenplein om in een sfeervolle openluchtbioscoop met iedere avond een voorpremière van een gloednieuwe film uit het nieuwe filmseizoen die nog niet eerder te zien was. Kaartjes zijn nu alvast te koop!

Do 29 aug 21.30 uur: PAVAROTTI
Luciano Pavarotti (1935-2007), de bekendste en misschien wel meest getalenteerde operazanger ooit, had een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. Zijn artistieke ambities, zijn ongekende talent en zijn nauwe band met het publiek maakten hem tot een wereldster. 

Met beelden uit het familiearchief, interviews en tv-registraties brengt regisseur Ron Howard (‘A Beautiful Mind’, ‘Inferno’) een ode aan een van de grootste artiesten aller tijden. Het script voor ‘Pavarotti’ komt van Mark Monroe, de schrijver van ‘The Beatles: Eight Days A Week’.

Vr 30 aug 21.30 uur: DOLOR Y GLORIA
‘Dolor y gloria’ is de nieuwe film van Spaanse meester Pedro Almodóvar (‘Los Abrazon Rotos’, ‘Volver’), waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij heeft gemaakt. Met prachtige rollen voor steracteurs Antonio Banderas en Penélope Cruz.

Salvador Mallo heeft al in geen jaren een film gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de vroegere successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarmee het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Za 31 aug 21.30 uur: ARETHA FRANKLIN: AMAZING GRACE
Een jonge Aretha Franklin zingt één van de mooiste concerten ooit in deze waanzinnige vijfsterrendocumentaire.

De film lag 47 jaar op de plank, maar deze legendarische concertfilm waarin Aretha Franklin haar gospelalbum Amazing Grace maakte met een koor in de New Temple Missionary Baptist Church te Los Angeles was het wachten meer dan waard. ‘It will make you feel as if you’ve seen the face of God,’ aldus  tijdschrift Rolling Stone.


Kaartjes voor Film By Night zijn inclusief een drankje naar keuze en kosten € 10,00. Voor Cineville pashouders is er een toeslag van € 2,50. Vrijkaartjes zijn niet geldig. 
Onze openluchtbioscoop is iedere avond vanaf 20.45 uur geopend, de film start om 21.30 uur. De stoelen staan iedere avond voor je klaar, dus je hoeft zelf niets mee te nemen om op te zitten.

De vertoningen van de openluchtfilms tijdens Film By Night gaan ook bij regen door. Alleen in het geval van gevaarlijke situaties door noodweer wordt de openluchtfilm afgelast. 

Tip! Neem een poncho mee of haal er een op bij onze medewerkers in het geval van regen. Paraplu's zijn niet toegestaan. 
Mocht een voorstelling in verband met noodweer niet door kunnen gaan, maken we dat op de dag zelf uiterlijk om 14.00 uur bekend. Bezoekers ontvangen dan een Filmtheater cadeaupas t.w.v. het toegangskaartje. 

Deze openluchtfilm wordt mede mogelijk gemaakt door Filmtechniek BV.

 
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×