Sommige films bereiken vreemd genoeg het filmtheater niet. Maar het programma Previously Unreleased  van Eye Filmmuseum in Amsterdam zorgt ervoor dat een aantal parels tóch op het grote doek te zien is. De titels uit het Previously Unreleased programma zijn door Eye geselecteerd uit het aanbod van de internationale festivals en bestrijken het veelzijdige spectrum van de internationale arthousefilm. Wij vertonen in augustus drie bijzondere titels uit dit programma. Mis ze niet!

LONG DAY'S JOURNEY INTO NIGHT (3D) - 4, 5, 6 en 11 augustus
Het betoverende ‘Long Day's Journey Into Night’ zit vol verborgen aanwijzingen, dubbelzinnige motieven en verdubbelingen, en is in twee delen gesplitst: het eerste is een niet-chronologisch detectiveverhaal, het tweede deel is een duizelingwekkende, trance-achtige droom in 3D in één take van bijna een uur. Het maken van dat shot kostte regisseur Bi Gan een jaar.
Let op: Mandarijn gesproken, ENGELS ondertiteld

TARDE PARA MORIR JOVEN - 11 en 12 augustus
De Chileense filmmaker Dominga Sotomayor gooit hoge ogen met ‘Tarde para morir joven’, een adembenemend mooi gefilmde coming of age-vertelling. De zestienjarige Sofia groeit, na de val van Pinochet en de militaire dictatuur, op in een commune aan de voet van de Andes waar de mensen ver weg van de chaos van de stad een nieuw bestaan proberen op te bouwen.

WHAT YOU GONNA DO WHEN THE WORLD'S ON FIRE? - 18 en 19 augustus
De nieuwste documentaire van Roberto Minervini (‘The Other Side’) duikt in het dagelijkse leven van zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid in de zomer van 2017. Meesterlijk schakelt hij tussen vier verhalen in New Orleans en Jackson County, Mississippi. Opgenomen in stralend zwart-wit.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×