Woensdag 9 t/m zondag 13 oktober is de 7e editie van Filmfestival Hilversum! 5 dagen lang staan wij in het teken van het beste dat het nieuwe filmseizoen te bieden heeft met talloze voorpremières, muziek (i.s.m. Podium de Vorstin), Q&A’s met regisseurs, een filmquiz en verfilmde boeken in Film & Literatuur.

Openingsfilm: Parasite
We openen het festival dit jaar met de meesterlijke zwarte komedie 'Parasite', die op het Filmfestival van Cannes werd bekroond met de Gouden Palm voor Beste Film. 
Kaartjes (inclusief bubbels en hapjes) voor de feestelijke openingsavond op woensdag 9 oktober zijn € 12,50. Voor Cineville pashouders is er een toeslag van € 4,50. 

Parasite
Meesterlijke zwarte komedie – vermakelijk, verrassend én intelligent - die op het Filmfestival van Cannes werd bekroond met de Gouden Palm voor Beste Film. “Briljant op alle niveaus”, oordeelde de jury in Cannes.

Met ‘Parasite’ keert filmmaker Joon-ho Bong na zijn Engelstalige films ‘Okja’ en ‘Snowpiercer’ terug naar zijn Koreaanse roots en levert een familiedrama over de jongeman Ki-taek, wiens hele familie werkloos en straatarm is. Wanneer ze in aanraking komen met de bijzonder rijke familie Park, zien ze de kans om op hun geheel eigen wijze in hun levensonderhoud te voorzien en raken ze verwikkeld in een onverwacht incident.

'Parasite' wordt 28 november officieel in Nederland uitgebracht door filmdistributeur September Film.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×