Van oktober t/m maart presenteren Filmtheater Hilversum en LantarenVenster Rotterdam: WOMEN IN FILM, een nieuwe reeks, waarin vrouwelijke regisseurs centraal staan.

Nog altijd zijn vrouwelijke filmmakers ondervertegenwoordigd: in Hollywood zijn slechts 8% van de regisseurs vrouw, in de competitie van het Filmfestival van Cannes zijn slechts 4 van de 19 films door een vrouw gemaakt. Waarom?

Het is in ieder geval niet omdat vrouwen geen fantastische films kunnen maken. In WOMEN IN FILM richten we ons op filmmakers die heilige huisjes omver hebben getrapt en grenzen hebben verlegd met hun films, filmmakers die een groots podium verdienen. Wat hebben zij betekent voor het filmlandschap? En wat betekent de vrouwelijke blik voor cinema? 

Zes maanden lang, elke tweede* donderdag van de maand om 20.30 uur, geeft filmkenner Renske Diks een mini-college, gevolgd door een film van een belangrijke vrouwelijke regisseur. Op het programma staan o.a. films van Sofia Coppola, Jane Campion en Andrea Arnold.   

De allereerste film die we in dit programma vertonen is een voorpremière van ‘Portrait de la jeune fille en feu’ van Céline Sciamma. Deze vertoning is onderdeel van de zevende editie van Filmfestival Hilversum.

Het complete programma:
Donderdag 10 oktober: Portrait de la jeune fille en feu van Céline Sciamma
Donderdag 14 november: Lost in Translation van Sofia Coppola
Donderdag 19 december*: The Piano van Jane Campion
Donderdag 9 januari: Fish Tank van Andrea Arnold
Donderdag 13 februari: Lady Bird van Greta Gerwig
Donderdag 12 maart: We Need to Talk About Kevin van Lynne Ramsay

Alle films starten om 20.30 uur en worden ingeleid door Renske Diks.

Kaartjes zijn nu al te koop!

*In december vindt Women in Film op de derde donderdag plaats. 
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×