Wegens het vertrek van twee van de huidige bestuursleden, vanwege het eind van hun zittingstermijn, is het Filmtheater Hilversum op zoek naar twee ervaren bestuursleden:  

 

EEN PENNINGMEESTER EN EEN ALGEMEEN BESTUURSLID  

Wie zijn wij? 

Stichting Filmtheater Hilversum is een non-profitorganisatie met als statutair doel/missie: het bevorderen van de filmkunst.  

Het filmtheater is sinds 1978 de plaats voor de betere kwaliteitsfilm in de mediastad. Het is gehuisvest in een modern eigen gebouw met drie zalen in het centrum. Verder onderzoeken we de mogelijkheden tot uitbreiding van het gebouw met twee zalen.   
Met dagelijks minimaal twaalf voorstellingen en vorig jaar meer dan 140.000 bezoekers heeft het filmtheater een stevige positie verworven. Naast het actuele aanbod van kwaliteitsfilms zijn er themaprogramma´s, educatievoorstellingen, extra (kinder)activiteiten en eens per jaar een Openluchtvoorstelling en het eigen Filmfestival Hilversum. De organisatie bestaat uit meer dan 120 vrijwilligers, een team van vijf vaste medewerkers en een onbezoldigd bestuur van vijf personen. 

Filmtheater Hilversum is volledig onafhankelijk in zijn programmatische keuzes. De financiële middelen om de stichting te laten bestaan komen voornamelijk uit de kaartverkoop en de baromzet. Daarnaast ontvangen wij subsidie van de gemeente Hilversum en van Europa Cinemas (initiatief van de EU om Europese films te ondersteunen). Stichting Filmtheater Hilversum volgt de Code Cultural Governance. 
 

Penningmeester 

Wij zoeken iemand die ervaring heeft met het besturen van complexe organisaties én tevens kennis en ervaring heeft op het gebied van financiën. De penningmeester houdt toezicht op de financiële huishouding en processen van de stichting en werkt daarbij nauw samen met de zakelijk leider. Hij of zij bewaakt de planning- en controlcyclus, heeft ervaring met financieel-strategische vraagstukken en bij voorkeur met de exploitatie van vastgoed.  
Als lid van het bestuur draag je samen met de andere bestuursleden bij aan de verdere ontwikkeling van Filmtheater Hilversum.  

 

Algemeen bestuurslid 
Wij zoeken iemand met relevante bestuurservaring. Daarnaast heb je kennis van en ervaring in de culturele sector en het werken met vrijwilligers. Je hebt in het bestuur geen specifieke portefeuille, maar weet door je kennis en ervaring op meerdere gebieden een inhoudelijke bijdrage leveren.  

Als lid van het bestuur draag je samen met de andere bestuursleden bij aan de verdere ontwikkeling van Filmtheater Hilversum.  

 

Functie-eisen  

Bestuursleden van het filmtheater hebben: 

  •          Bestuurlijke ervaring en affiniteit met maatschappelijke/culturele organisaties 
  •          Zicht op actuele maatschappelijke ontwikkelingen 
  •          De beschikking over relevante contacten 
  •          Een visie op onderwerpen als financiën, strategie, positionering, samenwerking, cultureel ondernemerschap, etc. 
  •          Ervaring met het balanceren van bestuurlijke en toezichthoudende taken 
  •          Kennis van of affiniteit met het werken met vrijwilligers 
  •          Affiniteit met film is een pré 

 

Algemeen 

Het bestuur vergadert zo’n zes tot acht keer per jaar, meestal met de zakelijk leider. Bestuurslid van Filmtheater Hilversum is een onbezoldigde functie. De benoeming is voor een periode van vier jaar met de mogelijkheid tot herbenoeming voor nog eens vier jaar. Een transitie van het huidige bestuursmodel naar een raad van toezicht-model is voor ons een serieuze optie.    

 

Geïnteresseerd? 

Voor meer informatie over de bestuursfuncties kan je bellen met onze voorzitter, Peter Boerenfijn: telefoon 06-1304 5457.
Reageren kan door uiterlijk 12 april 2020 een mail te sturen met je motivatie en cv naar bestuur@filmtheaterhilversum.nl
Geef duidelijk aan op welke functie je reageert.  

 
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×