Mediawijsheid is een belangrijke vaardigheid voor de toekomst en is daarmee een steeds belangrijkere pijler binnen het onderwijs. Op initiatief van Hilversum Mediastad slaan lokale culturele instellingen en basisscholen de handen ineen onder de naam Hilversum Mediawijs, met als doel Hilversumse kinderen de meest mediawijze kinderen van Nederland te maken.

De start van het initiatief wordt gevierd tijdens Dutch Media Week (3-11 oktober 2020) met een feestelijke week vol workshops rond het thema media in vrijheid. In het maken van media is vrijheid immers onmisbaar; met media wordt vrijheid bevochten, onderhouden en gevierd. Het uitdrukken van je mening en media maken in (on)vrijheid staat centraal tijdens de feestweek waarin groepen 7 en 8 van Hilversumse basisscholen gratis kunnen deelnemen aan één of meerdere workshops. Het volledige programma en aanmeldformulier vind je hier.

Hilversum Mediawijs bestaat uit: Bibliotheek Hilversum, Nederlands Instituut van Beeld en Geluid, SBK Kunstuitleen Gooi- en Eemland, Grafisch Atelier Hilversum, Filmtheater Hilversum en Museum Hilversum. Zij hebben met steun van Gemeente Hilversum en Cultuureducatie Gooi- en Vechtstreek de handen ineen geslagen om mediawijsheid vanuit een lokaal perspectief betekenis te geven.
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×