Naar aanleiding van de première van 'De Dick Maas Methode' op het Nederlands Film Festival (NFF) halen we drie films van deze eigenzinninge, succesvolle Nederlandse regisseur terug naar het witte doek. We gaan zondag 4 oktober van start met 'De Lift', een week later vertonen we 'Amsterdamned' en zondag 18 oktober is 'Flodder' te zien.

 

Het NFF over 'De Dick Maas Methode':

''Het kleurrijke verhaal van de onstuimige carrière van Dick Maas, de cineast die met hits als De lift en Flodder de Nederlandse film flink opschudde. Maar zijn loopbaan ging niet altijd over rozen.

Op de Filmacademie was Dick Maas al een buitenbeentje. Een gedreven filmmaker met een sterk ontwikkeld gevoel voor horror, actie en zwarte humor, dat aansloeg bij het publiek. Begeleid door een schat aan unieke videobeelden en foto's uit zijn privéarchief geven Maas en een groot aantal medewerkers en filmkenners een kijkje achter de schermen. Over de gouden jaren met successen als De lift, Flodder en Amsterdamned, Amerikaanse dromen en moeilijker tijden. Het verhaal van een cultregisseur die de dingen het liefst op zijn eigen manier doet.''

 

 
Deel dit bericht:

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×