Het is weer zover! Na een lange lockdown zijn we weer helemaal open en gaan we zondag 13 juni om 13.30 uur eindelijk weer van start met The Best of IDFA on Tour: het dagprogramma met dé prijswinnaars en festivalfavorieten van het IDFA documentaire festival 2020. Het complete programma – een ijzersterke editie - bestaat uit vier films met een totale lengte van circa 4 / 5 uur, inclusief 2 pauzes.  

Kaartjes kosten € 27,50, of € 22,- op vertoon van de VIP-kaart van de BankGiro Loterij (max. 2 kaarten per persoon). Voor Cineville-pashouders is er fijn nieuws: er is geen toeslag meer. Klik hier om kaartjes te kopen.

 

Het complete programma:

RADIOGRAPH OF A FAMILY

Regisseur Firouzeh Khosrovani is de dochter van een seculiere vader en een strenggelovige moeder, die onder één dak naast elkaar leefden in Teheran. De Islamitische Revolutie vond plaats in hun huiskamer en raakte elk aspect van het gezinsleven. Winnaar IDFA Award for Best Feature-Length Documentary.

Noorwegen, Iran, Zwitserland 2020 82 min. Regie Firouzeh Khosrovani

 

GORBACHEV. HEAVEN

Fascinerend interview met de Russische oud-president Gorbatsjov, een van de invloedrijkste personen uit de afgelopen eeuw, wiens bewind het einde van de Sovjet-Unie inluidde. In een intieme toonzetting geeft hij zijn blik op Rusland toen en nu. Winnaar van de IDFA Award for Best Directing.

Letland, Tsjechië 2020 100 min. Regie Vitaly Mansky

 

DEALING WITH DEATH

Uitvaartmanager Anita moet ervoor zorgen dat de vele culturen in de Bijlmer allemaal hun plaats vinden in een nieuw op te richten rouwcentrum. Maar hoe meer ze leert, hoe meer ze twijfelt aan haar missie. Winnaar van de IDFA Award for Best Dutch Documentary.

Nederland 2020 74 min Regie Paul Sin Nam Rigter

 

UNFORGIVABLE

Op zijn twaalfde werd Geovanny bendelid en moordenaar. In de gevangenis sloot hij zich aan bij een evangelische kerk die Gods vergiffenis over hem uitstortte. Maar er is een zonde die de bende noch de kerk hem kunnen vergeven: Geovanny is gay. Winnaar van de IDFA Award for Best Short Documentary.

El Salvador 2020 36 min. Regie Marlén Viñayo

 

Het schema van de hele dag:

Start om 13.30 uur met GORBACHEV. HEAVEN (100 mins)
15.10-15.40: PAUZE (30 mins)
15.40 blok van 2 films achter elkaar: UNFORGIVABLE (36 mins) en daarna DEALING WITH DEATH (74 mins)
17.35-17.55: PAUZE (20 mins)
17.55: RADIOGRAPH OF A FAMILY (82 mins)
Einde programma: 19.15

 

 
Deel dit bericht:

Modal Title

Any content could go in here.

×