Donderdag 7 oktober om 20.35 organiseren we een speciale vertoning van Gouden Kalf favoriet De Veroordeling in aanwezigheid van regisseur Sander Burger. Met maar liefst 11 (!) nominaties is De Veroordeling de grote favoriet voor de Gouden Kalveren, de belangrijkste prijzen van het Nederlands Film Festival, welke vrijdag 1 oktober aanstaande in Utrecht worden uitgereikt.

Regisseur Sander Burger en ook Nieuwsuur-journalist Bas Haan, die het boek schreef waar de film op is gebaseerd, zijn na afloop van de film aanwezig voor een Q&A waarin je al je vragen over zijn film aan hem kunt stellen. Kaartjes zijn nu te koop.

 

Over de Veroordeling:

Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van 'de klusjesman’ en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie.

Onthutst door deze 'trial by media' besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Hij gaat tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen: is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

★★★★ 'Intelligent, belangrijk en soms woestmakend' - VPRO Cinema★★★★ 'Voelt heel actueel' - de Volkskrant★★★★ 'Kroniek van een publieke lynchpartij' - NRC★★★★ 'Knappe montage en regie' - Trouw
Deel dit bericht:

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×