Binnenkort verschijnt ‘Moonage Daydream’, een genre-overschrijdende documentaire over David Bowie. Een mooie gelegenheid om terug te kijken op zijn filmcarrière, want kameleon en duizendpoot Bowie heeft – uiteraard – ook de nodige filmervaring opgedaan. Dit speciale Bowie-programma bevat vier klassiekers die voor korte tijd terugkomen op het witte doek.

Moonage Daydream
'Moonage Daydream' is een meeslepende documentaire over David Bowie’s creatieve, spirituele en muzikale reis. Het is een genre-overschrijdende filmische ervaring gebaseerd op een van de meest iconische wereldberoemde rocksterren aller tijden. De film laat zien wat een veelzijdige kunstenaar Bowie was: natuurlijk met zijn muziek, maar ook met zijn eigen videokunst, schilderijen, theater én de rollen die hij speelde in films. ‘Moonage Daydream’ heeft de volledige goedkeuring van Bowie's nabestaanden en bevat veel van zijn beste nummers, evenals nooit eerder vertoonde concertbeelden. De film werd geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Brett Morgan, die eerder ‘Kurt Cobain: Montage of Heck’ maakte.
VS, 2022 140 min. Regie Brett Morgen 

The Man Who Fell to Earth
Mede dankzij de geweldige vertolking van zijn rol als buitenaards wezen staat ‘The Man Who Fell to Earth’ bekend als een belangrijke film in het science fiction-genre én als een van de beste filmsvan regisseur Nicolas Roeg (‘Don’t Look Now’). Alien Thomas Jerome Newton (Bowie) is naar de aarde afgereisd om water te halen voor zijn eigen planeet, die ten onder gaat aan extreme droogte. Hij neemt een menselijke vorm aan en start een missie om geld te verdienen om een vertrekstation te bouwen. Dat gaat uiteraard niet zomaar; hij wordt verliefd op het meisje Mary-Lou en zijn ware identiteit wordt ontdekt.
UK, 1976 138 min. Regie Nicolas Roeg Met David Bowie, Rip Torn, Candy Clark

The Hunger
Vampierenstel Miriam (Catherine Deneuve) en John (David Bowie) woont in een New Yorks herenhuis en doet zich voor als een rijk koppel dat klassieke muziekles geeft. John is 200 jaar geleden door Miriam tot vampier gemaakt en hij begint ouderdomsverschijnselen te krijgen. In een poging zijn eeuwige jeugd te herstellen, roept John de hulp in van Dr. Sarah Roberts (Susan Sarandon). Een bloederige driehoeksverhouding is het gevolg... Dankzij het unieke script en de sterke cast heeft ‘The Hunger’ toch een cultstatus heeft gekregen.
UK, US 1983 97 min. Regie Tony Scott Met David Bowie, Catherine Deneuve, Susan Sarandon

Merry Christmas Mr. Lawrence
De film waar Bowie zelf zijn trots over uitgesproken heeft, is gebaseerd op de belevenissen van Sir Laurens van der Post in zijn tijd als Japanse oorlogsgevangene tijdens de Tweede Wereldoorlog, die hij beschreef in The Seed and the Sower (1963) en The Night of the New Moon (1970). De twee uur durende film draait om het dagelijkse leven in een kamp op Java, waar gezagvoerder Yonoi romantische gevoelens ontwikkeld voor Britse gevangene majoor Jack Celliers (Bowie). Met een onvergetelijke soundtrack van de Japanse componist Ryuichi Sakamoto, die tevens een rol in de film heeft.
Japan, UK, NZ 1983 123 min. Regie Nagisa Ôshima Met David Bowie, Tom Conti, Ryuichi Sakamoto

Labyrinth
Jim Henson (‘The Muppets’), George Lucas (‘Star Wars’) en David Bowie bundelden hun krachten voor de muzikale fantasiefilm ‘Labyrinth’. Een jonge Jennifer Connelly speelt Sarah, die haar huilende broertje weg wenst. Hij wordt vervolgens meegenomen door goblins en Sarah moet haar weg zien te zoeken in een gigantisch magisch labyrint. In het midden daarvan woont goblinkoning Jareth (Bowie), die het Sarah onmogelijk probeert te maken om haar broertje te redden. Bowie is helemaal in zijn element als de excentrieke goblinkoning. Ook nam hij vijf nummers op voor de soundtrack van de film. Een dubbele dosis Bowie-beleving!
UK, US 1986 101 min. Regie Jim Henson Met Jennifer Connelly, David Bowie
Deel dit bericht:

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×