Herfstvakantie en Cinekid gaan hand in hand en ook dit jaar staat de schoolvakantie bij Filmtheater Hilversum in het teken van kinderfilms en leuke activiteiten. Het Cinekid Festival, dat elk jaar in deze schoolvakantie valt, doet van 15 t/m 23 oktober het filmtheater aan. De knutseltafel staat weer klaar, er is een gave nieuwe workshop en er zijn natuurlijk films voor alle leeftijden!

 

Cinekid Shorts: Met je hoofd in de wolken (4+)
Ontdek nieuwe werelden met deze zes mooie, grappige en avontuurlijke korte films, speciaal geselecteerd voor de allerkleinsten! In minder dan een uur komen verschillende verhalen aan bod. Vlieg mee met het schattige draakje Boris, breng samen met Luce een rots terug naar huis, stap in het ruimteschip van alien Franzy en beleef nog meer korte avonturen.
50 min. Regie diversen Nederlands gesproken 

Mini-Zlatan & oom Bestie (6+)
Voor Ella is Tommy, haar favoriete oom, de belangrijkste persoon in haar leven. Ze doen de leukste dingen samen. Behalve voetballen, dat doet ze liever in haar eentje. Als haar ouders op vakantie gaan maakt Ella zich klaar om een week te gaan logeren bij Tommy. Maar het uitje loopt anders dan gepland als Steve plots op de stoep staat, de nieuwe vriend van Tommy. Ze moet haar lievelingsoom nu opeens delen en voelt zich buitengesloten.
Zweden, Noorwegen, Nederland, 2022 80 min. Regie Christian Lo Nederlands gesproken 

 

Totem (6+) 
De elfjarige Ama uit Rotterdam beleeft een spannend en magisch avontuur wanneer ze probeert te ontsnappen aan de politie die haar met haar familie wil terugbrengen naar Senegal, het land waar ze vandaan komen. Op haar zwerftocht krijgt ze gezelschap van een gigantisch stekelvarken die ze Totem noemt en haar beschermer en gids wordt.
Nederland, 2022, 93 min. Regie Sander Burger Nederlands gesproken 
Op dinsdag 18 oktober vertonen we deze familiefilm tijdens een Pannenkoeken & pyjama party! Kom in je leukste pyjama naar het filmtheater, eet onbeperkt pannenkoeken, drink limonade en kijk daarna naar de avonturen van Ama.


Big Trip 2: Een Beregoed Avontuur (6+)
Patrick de grote bruine beer, Oscar de haas, ooievaar Karl en Panda nemen je mee op een belangrijke opdracht om een Grizzly-baby thuis te brengen. Twee jaloerse aasgieren doen er alles aan om de trip te dwarsbomen, maar die kennen de beste pakketbezorgers van de wereld duidelijk nog niet!
Nederland, 2022, 90 min. Regie Vasiliy Rovenskiy Nederlands gesproken

 

Robotbroer (8+)
De twaalfjarige Alberte leeft in een toekomstige high-tech wereld: de klimaatcrisis is opgelost, mensen leven in vrede samen en robots werken als persoonlijke assistenten. Toch is Alberte’s leven geen feestje. Ze schaamt zich voor haar onhandige robot Robbi, die eruitziet als een grote fluffy teddy beer. Alles verandert als ze voor haar verjaardag een spiksplinternieuwe humanoid krijgt, genaamd Konrad. Alberte wordt razend populair door haar nieuwe mensachtige en mega geavanceerde robot. Maar is haar connectie met Konrad genoeg voor echte vriendschap?
Denemarken, 2022 84 min. Regie Frederik Nørgaard Nederlands gesproken

Nachtwoud (10+)
Pauls vader is een jaar geleden spoorloos verdwenen. Volgens pestkoppen op school was hij een freak: hij had in de bergen een grot uit oude legenden ontdekt, maar niemand geloofde hem. Dan vindt Paul een geheimzinnig aantekenboek van zijn vader. Samen met zijn vriend Max gaat hij stiekem op pad, vastbesloten de grot te vinden. De bergtocht is moeilijker en gevaarlijker dan verwacht, maar wordt een tocht die ze nooit zullen vergeten.
Duitsland, 2021 96 min. Regie André Hörmann, Katrin Milhahn Nederlands ondertiteld 


Workshop: Spring in de Film
Kinderen vanaf 7 jaar kunnen ook meedoen aan een leuke workshop, waarbij ze leren hoe een green screen werkt! In groepjes van twee gaan ze aan de slag, gewapend met iPads en het groene scherm. Ze leren hoe ze moeten vliegen met behulp van een groene kruk, hoe ze dingen kunnen laten zweven en hoe ze zichzelf kunnen dupliceren dankzij een green screen.
Op dinsdag 18 oktober van 10.00 uur tot 16.00 uur

Wil je altijd op de hoogte blijven van het programma van Filmtheater Hilversum? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.
Deel dit bericht:

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×