Hilversum krijgt een regenboogtintje! Van 7 tot en met 15 oktober staat de stad tijdens de Rainbow Week in het teken van inclusiviteit en diversiteit. Het filmtheater is een plek waar iedereen zich thuis moet kunnen voelen en waar we graag LGBTQ+ films laten zien - zowel in onze weekprogrammering als tijdens de maandelijkse Rainbow Night. 

In samenwerking met Stichting Gooi & Vecht Inclusief vertonen we van 11 tot en met 15 oktober vier prachtige films.
 

Dinsdag 11 oktober 19.00 uur - Coming Out Day: Futur Drei
Op dinsdag 11 oktober besteden we aandacht aan Coming Out Day met de prachtige Duitse speelfilm Futur Drei. 

Parvis is een Duitse homoseksuele jongen van Iraanse afkomst. De twintigjarige leidt een bevoorrecht leven in een middenklasse buitenwijk. Parvis’ leven bestaat voornamelijk uit een actief nachtleven en spannende Grindr-dates. Terwijl hij van zijn jeugd geniet en niks van zijn afkomst wil weten, hebben zijn ouders een averechtse denkwijze. Zij hebben zich als immigranten opgewerkt, maar hun hart ligt, ondanks dat ze verbannen zijn, nog steeds in Iran. 

Woensdag 12 oktober 19.00 uur - Klassieker: My Own Private Idaho

Eénmalige vertoning van de prachtige klassieker van regisseur Gus van Sant, met hoofdrollen voor River Phoenix en Keanu Reeves. In Seattle ontmoet de narcoleptische mannelijke sekswerker Mike de tegen zijn rijke familie rebellerende Scott, die dit doet door op de straat te werken. De twee besluiten een zoektocht naar Mike's moeder op te zetten. Hun reis leidt hen in eerste instantie naar Mike's thuis in Idaho, en uiteindelijk naar Italië. Losjes gebaseerd op Shakespeare's Henry IV.

Vrijdag 14 oktober 20.30 uur - Kijk Ons: El Houb + Q&A 

Tijdens deze nieuwe editie van Kijk Ons, het label voor kwaliteitsfilms van eigen bodem, vertonen we de nieuwe Nederlandse speelfilm El Houb. Na afloop is hoofdrolspeler X te gast voor een Q&A. Als de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer,binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat?

Zaterdag 15 oktober 17.00 uur - Potato Dreams of America

Autobiografische komedie over een jonge homo in de Sovjet-Unie, zijn postorderbruid-moeder en hun ontsnapping naar Amerika.

Lena en haar homoseksuele zoon Potato proberen te overleven in de USSR. Ze vluchten in een fantasiewereld van illegale Amerikaanse films. Als hun situatie verslechtert, besluit Lena postorderbruid te worden om hun toekomst veilig te stellen. Kort daarna trouwt ze met een Amerikaanse man en verhuizen ze naar de VS. Al snel leren ze dat de Amerikaanse droom niet altijd is wat hij lijkt.

Beeld: Futur Drei.
Deel dit bericht:

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×