Het gevoel van Top 2000 beleef je in de binnenstad van Hilversum! Muziekfestival Live 2000 is voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van de Lijst der Lijsten. Van 27 t/m 30 december is in het centrum van Hilversum muziek te zien, te beleven en te horen. In het filmtheater vind je een speciaal programma met vier muzikale documentaires over Top 2000 artiesten. 


dinsdag 27 december
David Bowie - Moonage Daydream
'Moonage Daydream' is meer dan een documentaire. Het is een genre-overschrijdende filmische ervaring gebaseerd op een van de meest iconische wereldberoemde rocksterren aller tijden en lijkt nu al een van de bepalende culturele momenten van het jaar te worden. De film heeft de volledige goedkeuring van Bowie's nabestaanden en bevat veel van zijn beste nummers, evenals nooit eerder vertoonde concertbeelden.


woensdag 28 december
Candy
Als de pandemie uitbreekt en ze niet meer kan optreden, moet Candy Dulfer vechten om haar hoofd boven water te houden. Ze maakt zich zorgen om haar kwetsbare ouders, die op leeftijd geraken, en zal bovendien de Dulfer naam door ongewenste kinderloosheid niet kunnen doorgeven. Candy gaat echter niet bij de pakken neer zitten en gaat naarstig op zoek naar nieuwe mogelijkheden om maar muziek te blijven maken en aan een nieuw album te werken.


donderdag 29 december
In the Court of the Crimson King: King Crimson at 50
Laat virtuoze jazzmusici los op klassieke muziektheorie en je krijgt de band King Crimson, wiens baanbrekende prog-album In the Court of the Crimson King genieën als Kanye West, Kurt Cobain en Tool inspireerde. Deze muziekmijlpaal is inmiddels 50 jaar oud, reden voor deze uitmuntende rock-doc waarin het verhaal achter de band wordt verteld met dezelfde virtuositeit, onverwachte afslagen en humor als in hun muziek. Let op: deze Engels gesproken film is niet ondertiteld.


vrijdag 30 december
Hallelujah: Leonard Cohen, A Journey, A Song
Een film gewijd aan de ontwikkeling van Cohens carrière en de ontstaansgeschiedenis van Hallelujah, het nummer waaraan hij zeven jaar werkte en wat op papier uiteindelijk meer dan honderdvijftig coupletten telde. De documentaire bevat een schat aan nooit eerder vertoond archiefmateriaal van de Cohen Trust, waaronder Cohen's persoonlijke notitieboeken, dagboeken en foto's, opnamen van optredens en uiterst zeldzame geluidsopnamen en interviews.

Bekijk het hele programma van Live 2000 hier.
Deel dit bericht:

sluiten ×

Modal Title

Any content could go in here.

×